Przysmaki na kolację – wypróbowane akcesoria do przygotowania

Kuchnia hiszpańska jest niezmiernie ciekawa oraz zróżnicowana. W głównej mierze w następstwie tego, że nieomalże w każdym rejonie tego kraju możemy skosztować gruntownie innych potraw. Trudno w następstwie tego mówić o tym typu jedzenia jako o całości.

Oczywiście w Polsce znamy jedynie nieliczne rodzaje potraw kuchni hiszpańskiej. W szczególe jest to paella, innymi słowy potrawa robiona na bazie ryżu. Dodaje się do niego przeróżne akcesoria.

Mówi się, że w Hiszpanii paella jest potrawą robioną z tego, co akurat jest w lodówce – należałoby spowodować granitor. Rzeczywiście dodać do niej jesteśmy w stanie kurczaka, owoce morza oraz ryby i same warzywa. Prócz tego z hiszpańskiej kuchni przywędrowały do nas tak zwane tapas, czyli po prostu zakąski podawane najczęściej w barach jako dodatek do piwa. Oprócz tego wybitnie kultowym produktem hiszpańskiej kuchni jest szynka, inaczej standardowa jamon.

Znamy ją w głównej mierze z telewizji. To właśnie jest szynka z obszernych udźców, jakie często wiszą w barach czy też sklepach. Jest to niemniej jednak niezwykle drogi przysmak. Oprócz tego kuchnię hiszpańską kojarzymy także z kolosalną ilością odpowiedniej jakości wina i doskonale parzoną kawą.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY
1 komentarz
Dodaj komentarz